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Entwicklung eines Nützlingsmanagements für den ökologischen Topfkräuteranbau
(2013)
Der ökologische Topfkräuteranbau ist ein in Deutschland rasch an Bedeutung gewinnender
Markt mit interessanten Marktzuwächsen in den letzten Jahren.
Die Produktion findet häufig in hochspezialisierten Betrieben statt, ...
Automatisierte mechanische Unkrautbekämpfung in Reihenkulturen
(2013)
Das Institut für Landtechnik beschäftigt sich seit einigen Jahren mit der Entwicklung einer Hacke zur mechanischen Unkrautbekämpfung für den Bereich innerhalb der Pflanzenreihe. Die online-Erkennung der Position einzelner ...
Anpassungsstrategien für die Daseinsvorsorge in ländlichen Gemeinden mit vielen Ortsteilen
(2013)
Die Sicherung der Daseinsvorsorge in ländlichen Räumen ist bundesweit ein zentrales Thema für die
Schaffung gleichwertiger Lebensbedingungen. Die Herausforderungen des demografischen Wandels
erfordern ein konsequentes ...
Vehicle Tracking and Motion Estimation Based on Stereo Vision Sequences
(2013)
In this dissertation, a novel approach for estimating trajectories of road vehicles such as cars, vans, or motorbikes, based on stereo image sequences is presented. Moving objects are detected and reliably tracked in ...
The relation between indicators for the crediting of emission rights and abatement costs: a systematic modeling approach for dairy farms
(2013-12-18)
With the Kyoto Protocol, industrial nations agreed to reduce greenhouse gas (GHG) emissions compared to the 1990 level. Therefore, in Europe, the emissions trading scheme (ETS) was implemented, to date incorporating ...
Analyse technologisch bedingter Veränderungen phenolischer Verbindungen in Kakao und Kakaoprodukten mit LC-MS und Kapillarelektrophorese
(2013-12-15)
Kakao und Kakaoprodukte zeichnen sich durch hohe Gehalte an phenolischen Verbindungen aus, insbesondere geprägt von Catechinen und Procyanidinen. Der Verzehr von Kakaoprodukten wird mit diversen positiven physiologischen ......
Analysis of technologically induced changes of phenolic compounds in cocoa and cocoa products with LC-MS and capillary electrophoresis
Cocoa and cocoa products are distinguished by high levels of ......
Analysis of technologically induced changes of phenolic compounds in cocoa and cocoa products with LC-MS and capillary electrophoresis
Cocoa and cocoa products are distinguished by high levels of ......
Institutional Analysis of Agri-Environmental Externalities: Issues on Collective Action and Technology Diffusion in the Lake Naivasha Basin, Kenya
(2013-09-06)
Lake Naivasha is the second largest fresh water lake in Kenya and the only fresh water Lake located in Kenya’s Rift Valley. Its basin supports important economic activities such as floriculture, horticulture, food crop ......
Institutionelle Analyse der Agrar-Umwelt Externalitäten: Aspekte zum kollektiven Handeln und Technologieverbreitung im Becken des Naivasha Sees in Kenia
Der Naivasha See ist der zweitgrößte Süßwassersee ......
Institutionelle Analyse der Agrar-Umwelt Externalitäten: Aspekte zum kollektiven Handeln und Technologieverbreitung im Becken des Naivasha Sees in Kenia
Der Naivasha See ist der zweitgrößte Süßwassersee ......
Street Surfaces and Boundaries from Depth Image Sequences Using Probabilistic Models
(2013-12-12)
This thesis presents an approach for the detection and reconstruction of street surfaces and boundaries from depth image sequences.
Active driver assistance systems which monitor and interpret the environment based ...
Active driver assistance systems which monitor and interpret the environment based ...
Man-made Surface Structures from Triangulated Point Clouds
(2013-12-10)
Photogrammetry aims at reconstructing shape and dimensions of objects captured with cameras, 3D laser scanners or other spatial acquisition systems. While many acquisition techniques deliver triangulated point clouds with ...
Integration of genome wide association and expression profiling for investigating water holding capacity traits in a Duroc × Pietrain resource population
(2013-12-15)
Water holding capacity (WHC) is an important quality criterion for the consumers and the meat processing industries. Therefore, the aim of this study was to investigate WHC traits in the Duroc × Pietrain resource population ...