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The Faculty of Agricultural, Nutritional and Engineering Sciences: Search

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Epistatic effects on carcass composition and meat quality in pigs 

Große-Brinkhaus, Christine (2012-08-10)
The analysis of epistasis is not yet a routine, but it has been shown by few studies in livestock animals that interaction effects contribute with considerable proportions to the phenotypic variance. Therefore the objective ...
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Concept of key performance indicators controlling consumer oriented quality and herd health management in a Bavarian pork chain 

Düsseldorf, Simon (2013-08-20)
The developed concept based on results of an experimental and empirical study of four fattening periods conducted at 20 pig farms in Southeast Bavaria. 10,226 pigs were assessed on porcine respiratory disease complex (PRDC) ...
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Untersuchung verschiedener Möglichkeiten zur Beurteilung der Schlachtkörperqualität stationär leistungsgeprüfter Schweine 

Friedrichs, Meike (2011-05-04)
In der vorliegenden Arbeit wurde die Eignung der Magnet Resonanz Tomographie (MRT) sowie der Verfahren der apparativen Klassifizierung und stationären Leistungsprüfung zur Bestimmung der Schlachtkörperzusammensetzung bei ...
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Genetic analysis and expression study of candidate genes affecting leg weakness-related traits in pigs 

Laenoi, Watchara (2011-03-09)
Leg weakness (LW) problems are a great concern in the pig industry especially with regard to animal welfare. The present study was carried out to identify chromosome regions and candidate genes affecting LW-related traits ...
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Matrixmetalloproteinase-2, Matrixmetalloproteinase-9 und Haptoglobin in histologisch verändertem und unverändertem Gelenkknorpelgewebe von Mastschweinen 

Schulze Willbrenning, Gregor (2009-06-29)
Osteochondrose und Osteoarthrose sind bei Schweinen häufig auftretende degenerative Erkrankungen des Knorpelgewebes, bei deren Entstehung Matrix-Metalloproteinasen (MMP) eine entscheidende Rolle spielen. Verschiedene Studien ...
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Mapping of quantitative trait loci for immune response traits and expression patterns of Toll-like receptors in lymphoid tissues in pigs 

Uddin, Muhammad Jasim (2011-12-13)
The aim of this research was to identify the quantitative trait loci (QTL) affecting antibody and innate immune response traits. For this purpose, Duroc-Pietrain (DUPI) pigs (n = 319) were genotyped with 122 genetic markers ...
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Oberflächen als Übertragungswege für Salmonellen in der Fleischgewinnung beim Schwein 

Dünnebier, Katja (2006)
Gegenstand der vorliegenden Arbeit ist die Darstellung einer möglichen Beteiligung Produkt berührender Oberflächen der Fleischgewinnung beim Schwein an der Verteilung von Salmonellen über die Prozesslinie hinweg. Über einen ...
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Ansätze zur Untersuchung der genetischen Ursachen für den Erbfehler Stülpzitze beim Schwein 

Jonas, Elisabeth (2007)
Der Gesäugekomplex ist bei Säugetieren für die Versorgung der Nachkommen mit Nährstoffen und für die Immunisierung über die Kolostralmilch von Bedeutung. Die ersten Anlagen der Zitzen sind in der fötalen Entwicklung früh ...
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Transcriptomics and proteomics analysis to identify molecular mechanisms associated with meat quality traits 

Neuhoff, Christiane (2014-06-27)
Boar taint and water holding capacity (WHC) are important quality criteria in pig production and affect the financial output, the nutritional composition as well as the consumer appeal of pork. Both, boar taint and WHC are ......
Transcriptomics und Proteomics-Analyse zur Identifizierung molekularer Mechanismen von Fleischqualitätsmerkmalen
Ebergeruch und Wasserbindungsvermögen sind wichtige Qualitätskriterien des Schweinefleisches ......
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Genomic indicators for boar taint and fertility in Landrace and Large White populations 

Brinke, Ines (2021-06-14)
Castration of male piglets in their first week of life is a commonly used but critically reflected method to avoid boar taint. Fattening of entire males represents a long-term sustainable alternative to castration but ......
Genomische Indikatoren für Ebergeruch und Fruchtbarkeit in Landrasse- und Edelschweinpopulationen
Die Kastration männlicher Ferkel in ihrer ersten Lebenswoche zur Vermeidung von Ebergeruch wird ......
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AuthorBrinke, Ines (1)Dünnebier, Katja (1)Düsseldorf, Simon (1)Friedrichs, Meike (1)Große-Brinkhaus, Christine (1)Jonas, Elisabeth (1)Laenoi, Watchara (1)Metzger, Katharina (1)Neuhoff, Christiane (1)Phatsara, Chirawath (1)... View MoreSubject
Schwein (15)
pig (7)Pigs (3)QTL (3)Androstenon (2)Androstenone (2)Boar taint (2)Ebergeruch (2)Kandidatengen (2)Pig (2)... View MoreClassification (DDC)
630 Landwirtschaft, Veterinärmedizin (15)
500 Naturwissenschaften (1)... View MoreResource Type
Dissertation oder Habilitation (15)
... View MoreDate Issued2020 - 2024 (5)2010 - 2019 (6)2006 - 2009 (4)

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